Naša výroba boilies

| 23.2.2013 | 4 915 x | Komentovať

spoluautor Lukáš Šverha

Naša výroba boilies ( team Tale-B)

Boilies sa dá vyrobiť viacerými spôsobmi. Prvou možnosťou je, že si kúpite naskladanú suchú zmes a do nej postupne pridávate vajcia a tekutú zložku. Nám na 1kg mixu vyšlo 9 vajec veľkosti S.

Druhá možnosť je, že si sami naskladáte suchú zmes z rôznych komponentov.

Na tento spôsob sme si ešte netrúfli, pretože nemáme toľko skúseností.Čiže z toho vyplýva, že boilies sme si robili z naskladaných mixov.

Výroba boilies I.

Naskladané mixy (Candy Liver, Fishiness 32, Junk Food)

POSTUP:

1.Na výrobu budeme potrebovať Rollball a vytláčaciu pištoľ na cesto. My sme používali rollball s priemerom 22mm.

Výroba boilies II.

2. Mix si vysypeme do vedra, premiešame ho, poprípade rozpučíme vzniknuté hrudky. Pridáme vajcia ( 1kg / 9ks) a k tomu pridáme aj tekutú zložku.

Výroba boilies III.

3. Všetko spolu rozmiešame, aby nám vzniklo cesto. Môžme ho nechať chvíľu (cca 15min.) odležať, aby všetky zložky prešli celým mixom.

Výroba boilies IV.

4. Keď už nám cesto odležalo, natlačíme ho do pištole a pomaly vytláčame vzniknuté „rolky” na rollball.

Výroba boilies V.

5. Vezmeme si vrchnú časť rollballu a začíname „šúľať”. Pozor, rollball sa nám na stole dosť šmýkal, čiže je potrebné, aby ste si ho nejako pripevnili. Ušúľané gule si preložíme do krabice, ale musíme dávať pozor, aby sme ich neuložili na seba, pretože guličky stratia svoj tvar.

Výroba boilies VI.

6. Gule začíname variť. Vždy ich dávame do horúcej vody, nikdy nie do studenej, lebo pokiaľ by voda začala vrieť, tak by sa nám v nej boilies rozmočilo. Varíme ich dovtedy , pokiaľ nevyplávajú na hladinu.

Výroba boilies VII.

7. Boilies uložíme do krabíc, alebo na utierky a dáme ich sušiť.

Výroba boilies VIII.

Neviete si urobiť vlastnú pastu na obaľovanie boilies?

Je to úplne jednoduché. Z cesta, ktoré sme si na začiatku pripravili, stačí odobrať kúsok. Takto si ho odložíte do nejakej krabičky, ale musíte dávať pozor aby nevyschlo.

Výroba boilies IX.

Na záver by som chcel povedať, aby sa začiatočníci Kapráriny nebáli urobiť svoje vlastné boilies. Predsa je lepší pocit, keď chytíte rybu na svoje „vlastnoručne” vyhotovené boilies a rybu pustíte späť vode.

Petrov zdar

Daniel Zuščák

Lukáš Šverha

/členovia teamu Tale-B/

Štítok: ,

Rubrika: Kaprárina

O autorovi ()

Ak chcete, môžete pridať komentár: